Medicina integrativa


La medicina integrativa sorgeix de la unió entre la medicina convencional i la medicina natural o tradicional. Hi ha molts pacients que davant d'una dolença reben diagnòstics múltiples i fàrmacs que serveixen per disminuir els símptomes sense resoldre l’origen del problema. Aquests fàrmacs, en moltes ocasions són útils i necessaris, però deixen sense atenció aspectes essencials de la salut de la persona: alimentació i estil de vida, exercici físic, estat del sistema immunitari, inflamació, estat d'ànim i emocions...

 

Amb la medicina natural o tradicional es tenen en compte aquests aspectes tan importants i, abordant-los, molts cops podem incidir sobre la causa o factors desencadenants del malestar i fer-lo disminuir.

 

La medicina integrativa busca la restauració o millora substancial de la salut a través de teràpies respectuoses amb el cos i que actuen sobre l'arrel del problema sense obviar els beneficis que ens poden aportar els avenços tecnològics i farmacològics. Tot això ho fa posant la persona al centre del seu procés, empoderant-la i personalitzant el tractament en funció de cada individu, de la seva circumstància vital i moment de la malaltia.

 

La medicina integrativa pot ajudar-te amb diversos problemes de salut:

 

- Problemes digestius: síndrome de l’intestí irritable, intoleràncies alimentàries, dispèpsia funcional, reflux gastroesofàgic, infecció per Helicobacter pylori...

- Migranya, cefalea tensional

- Alteracions hormonals com hipotiroïdisme, problemes menstruals, malestar associat a la

menopausa...

- Dolor crònic, fibromiàlgia, sensibilitat química múltiple, síndrome de fatiga crònica

- Insomni, depressió, ansietat, problemes de l’estat d’ànim

- Diabetis, obesitat, malalties cardiovasculars

- Malalties autoimmunes

- Infeccions repetitives o que no es curen

- Problemes de pell: psoriasi, dermatitis...

- Al·lèrgies

- Long-COVID, COVID persistent

- ...

 

Les metgesses que formem la Unitat de Medicina integrativa som metgesses amb formació acadèmica convencional i especialistes en medicina familiar i comunitària amb anys d’experiència laboral. Això, juntament amb la nostra formació en medicina integrativa, ens permet tenir una visió holística de la salut i poder oferir als pacients múltiples eines terapèutiques.

Qui som?


Dra. Marina Vidal


Metgessa integrativa formada en suplementació nutricional integrativa i

 psiconeuroimmunologia

Dra. Laia Molina


Metgessa especialista experta en medicina integrativa, microbiota intestinal i salut hormonal